13:00

IK Zenith

Referat

Referat: BK Forward - IK Zenith

Forward vinner sin andra höstmatch, och denna gång mot IK Zenith, i en match som domineras karftigt av Forward, speciellt i första halvlek.

Redan efter 1 minut kan Emil Rolland ge Forward ledningen och åter efter en hörna och kanske en variant. Första halvlek slutar 4 - 2, men vi vågar påstå att Forward kunde ha dubblerat sin målskörd, då¨man spelar upp en stor chanskavalkad, och gör en spelmässigt lysande halvlek - offensivt.

Det är mest på högersidan, genom Emil Rolalnd och Johan Chamoun farligheterna kommer, och Jocke Olsson tvingas tidigt ta ett byte för att få stopp på duon, men det hjälpte inte mycket. Johan spelar snett inåt bakåt två gånger och Linus Janson och Svante Svedin sätter varsitt. Svante desutom ett på ännu ett högerinlägg, som rinner igenom och öppet mål. Svante tvåmålskytt i sin första startmatch för året, Dessutom tycker vi nog Rolland är bäst på plan idag - tillsammans med Johan.

Zenith hinner också göra två mål i första, båda genom frisparkar in i straffområdet och Gustav Norlin och Isac Jonsson högst varsin gång.

Andra halvlek inte lika sprudlande, och viss nervositet måste vi ändå erkänna sprider sig, då Emre Balci kan utnyttja ett misstag i Forwards bakre regioner och 4 - 3 och 10 kvar. Eliyo Turkan kan dock sätta 5 - 3 från nära håll och ett nytt högerinlägg, och en pigg Bilal Fousseni rinner igenom och avslutar med 6 - 3

Rickard Nilsson:

Riktigt bra anfallsfotboll i första halvlek och otroligt sevärt och skapar chanser till många fler mål än de fyra vi får. Samtidigt släpper vi in två, som känns lite onödiga - båda på fasta.

Andra halvlek inte lika sprudlande, men tycker vi för matchen och det är vi som skapar - sedan blir man ju lite orolig när de kan göra 4 - 3, också det känns onödigt,

Jocke Olsson tränare IK Zenith

Vi släpper in 1 - 0 efter 30 sekunder, och tycker vi var lite tillbaka i de tidiga vårmatcherna, när vi inte tog kampen. Trodde vi hade lärt oss, efter en bra våravslutning, med segrar över Oddevold (cupen) och Stenungssund, Men idag tar vi för många felbeslut, framförallt försvarsmässigt..Om jag vore tränare i Forward skulle jag vara nöjd med deras anfallsspel, men inte försvarsmässigt.

Startade: Andreas Carlström, Emil Rolland, Jens Arrby, Daniel Björkman, Christoffer Alp, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Svante Svedin, Eliyo Turkan, Linus Jansson

Ersättare; Idiris Mohammed (70 Svante), Billa Fosseni (75 Linus), Elton Wallberg /Johan 82), Jesper Nilsson (Alp 82), Henric Asp, Sigge Jacobsson, Wilgot Rydborg

Forward spelar U 21 match på tisdag 18.00 mot KIF, och möter Grebbestad hemma i serien fredag 19.00